вівторок, 13 березня 2018 р.

Тематичний день у садку «День тварин»




Тематичний день у садку «День тварин»

Вже в дошкільному дитинстві закладаються основи екологічної культури. Тут діти вперше потрапляють у Світ знань про природу та тварин.
Але те, як вони будуть ставитися до природи, тварин  надалі, залежить від того, усвідомлюють вони її цінність, наскільки глибоко будуть виховані моральні та естетичні ставлення до них. Результатом такої роботи має бути розвиток емоційної чуйності, уміння і бажання активно захищати і облагороджувати природне середовище.
Екологічно грамотне, дбайливе ставлення людини до природи складається поступово, під впливом навколишньої дійсності - навчання. Наші діти більшу частину життя проводять на вулиці. Але не всі діти вміють вести себе в природі із тваринами. Щоб дитина навчилася розуміти тварин, бачити їх красу, та берегти у Старявському ДНЗ Мостиського району в старшій групі під керівництвом вихователя Каранька Г.М. було проведено тематичний день « День тварин».
Він охоплює кілька освітніх областей і забезпечує розвиток ігрових, комунікативних, пізнавальних і творчих навичок у дошкільнят. В його основу покладено прийом занурення дітей в тему, який дає можливість дошкільнятам глибоко усвідомити, відчути те, що хоче донести до них педагог. Тематичний день був наповнений різноманітною пізнавальної, пошукової, творчої діяльністю, експериментуванням і проходив через всі режимні моменти дитини в дитячому саду. Основні завдання які були перед вихователем – це впізнавання і правильне називання тварин та їх дитинчат, закріплення узагальнюючих понять «домашні тварини» (живуть поруч з людиною, який будує їм житло, доглядає за ними),розширення словникового запасу словами, що позначають назви дій і ознак, формування рухової сфери на основі операцій з загальної та дрібної моторики, розвиток у дітей інтерес до живої природи, емоційну чуйність,  виховання у дітей позитивного ставлення до тварин, бажання допомагати їм.
Ранок тематичного дня почався із : освітньої області «Пізнання» . (Аудіо файлі - звуки, що видаються кішкою, собакою... Діти здогадуються, що це тварини), продовжили пізнавальною грою  "Зоопарк". З великим здивуванням та цікавістю діти спостерігали за кроликом. Помилувавшись красою тваринки діти нагодували кролика смаколиками. Під час прогулянки діти не забули пригостити і білочку , яка щодня спритно стрибає у нашому садку по деревах за пошуками їжі. У другій половині дня діти грали у дидактичні та рухливі ігри.
У цілому день пройшов цікаво, емоційно насичений для наших дітей , розвинув інтерес до всього живого та навколишнього світу. Вони з  нетерпінням чекають на нові зустрічі з тваринами у садку.













Немає коментарів:

Дописати коментар